Фонд держмайна планує приватизувати Одеський припортовий навесні 2018 року

Фонд держмайна планує приватизувати Одеський припортовий навесні 2018 року

Укрінформ
Одеський припортовий завод приватизують навесні 2018 року, попри багатомільйонний борг перед DF Group Дмитра Фірташа.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив виконувач обов’язків голови Фонду держмайна України Віталій Трубаров. 

«Це питання виходить на фінішну пряму. Закінчена інвентаризація майна. Оціночна фірма, яку ми відібрали по конкурсу, вже робить свою справу. Десь у грудні ми побачимо продукт, з яким ми можемо виходити до суспільства і казати, що це підприємство коштує стільки, ми можемо виходити до Кабміну і вже розробляти умови приватизації, з якими ми у наступному році будемо фінішувати з цим підприємством. На мій погляд, це десь навесні», - заявив Трубаров.

За його словами, ОПЗ виставлять на аукціон, попри заборгованість ОПЗ перед DF Group Дмитра Фірташа, що складає 250 мільйонів доларів. Трубаров зазначив, що це питання вирішується не тільки у Фонді держмайна, а й Кабміні.

«Там будуть декілька шляхів. Перший шлях – реструктуризація боргу в рамках країни. Або це буде враховане в оцінці, аудиті підприємства, і новий інвестор, який купуватиме підприємство, якось буде на це розраховувати», - зазначив він.

Читайте також: Керівництво ОПЗ спростовує поновлення роботи заводу

Нагадаємо, 18 липня 2016 року Фонд держмайна не зміг продати ОПЗ, оскільки жодна компанія не подала заявку для участі в конкурсі зі стартовою ціною 13,175 мільярдів гривень.

Уряд України знизив стартову ціну ОПЗ в 2,5 раза - до 5,16 мільярдів гривень, і продовжив термін приватизації заводу. Однак конкурс з приватизації ОПЗ не відбувся через відсутність заявок.

Заступник голови правління ОПЗ Микола Щуриков заявив про те, що головні претенденти на придбання 99,6% акцій заводу – ПРАТ «Укрнафтобуріння» і DCH – відмовилися від наміру брати участь в аукціоні.

Щуриков звинуватив у зриві конкурсу його організатора Фонд державного майна України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-