Нафта дорожчає на прогнозах поступового вирівнювання попиту і пропозиції

Нафта дорожчає на прогнозах поступового вирівнювання попиту і пропозиції

Укрінформ
Ціни на нафту помірно зростають в середу за рахунок ознак поступового вирівнювання балансу глобального попиту і пропозиції.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent піднялися на 0,21 відсотка до $56,73 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $51,10 за барель, на 0,35 відсотка вище за попереднє закриття.

Говорячи про короткострокову перспективу, аналітики в цілому вказують на відновлення балансу на нафтовому ринку.

“Ми... підвищили прогноз ціни (Brent) в першому кварталі 2018 року на $5 за барель до $56 за барель, - пише Barclays. - Скорочення запасів, ймовірно, змусить ринок перемкнутися на геополітичні ризики і низький рівень резервних потужностей".

В той же час, аналітики банку не виключають падіння котирувань Brent до $48 за барель в другому кварталі 2018 року на тлі зростання світового нафтовидобутку.

До кінця цього року Barclays прогнозує середню ціну північноморського бенчмарка на рівні приблизно $53 за барель.

В ході попередньої торгової сесії на користь ринку зіграло заплановане на листопад скорочення експорту Саудівською Аравією.

Читайте також: Конкурс Міненерго: Формується наглядова рада "Магістральних газопроводів України"

Серед інших чинників підтримки аналітики називають перегляд у бік підвищення прогнозу глобального економічного зростання Міжнародним валютним фондом. За оцінкою МВФ, зростання світової економіки становитиме 3,6 відсотка цього року і 3,7 відсотка - в наступному.

На подальшу динаміку нафтових котирувань впливатимуть дані про тижневі запаси нафти і нафтопродуктів в США від Американського інституту нафти (API) сьогодні пізно увечері і завтрашня офіційна статистика від Управління енергетичної інформації (EIA).

Станом на 10:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,52 долара за барель, що на 9 центів нижче рівня закриття торгів ($56,61).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-