Місцеве самоврядування має відповідати за стан соціальних об'єктів - Зубко

Місцеве самоврядування має відповідати за стан соціальних об'єктів - Зубко

Укрінформ
Органи місцевої влади, отримуючи більше повноважень та коштів в процесі децентралізації, мають нести відповідальність за стан об'єктів соціальної інфраструктури.

Про це на прес-конференції щодо розвитку мережі інклюзивно-ресурсних центрів сказав віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ Геннадій Зубко, коментуючи питання перевірки будівель навчальних закладів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли готується школа до навчального сезону, то з'ясовуються питання наявності всередині меблів, обладнання, санітарних умов, але конструктивні особливості, на жаль, було випущено із догляду. Тому уряд прийняв додаткову постанову про порядок обстеження конструктивних елементів будівель. В законі про регулювання містобудівної діяльності це прописано в ст. 39. Ми прописали порядок, він зобов'язує власників таких будівель, в тому числі управління освіти, обстежувати конструктивні елементи будівель. ...Кожен на своєму рівні повинен розуміти, що коли прийняті нормативні акти, потрібно на своєму рівні нести відповідальність за виконання цих актів. Тому кожне місцеве самоврядування, яке має на своєму балансі і школи, і лікарні, і дитячі заклади, несе повну відповідальність по утриманню, експлуатації і обстеженню цих закладів", - наголосив віце-прем'єр.

Геннадій Зубко також наголосив, що ця відповідальність стосується  і тих проектів, які реалізовує місцева влада, зокрема щодо будівництва соціальних об'єктів.

Читайте також: Зубко: Україна може зменшити споживання газу вдвічі

"Якщо взяти ситуацію з табором "Вікторія" в Одесі. Децентралізація дала можливість архітектурно-будівельного контролю, коли було надано дозвіл на початок будівельних робіт, а потім введення в експлуатацію. Я думаю, кримінальне розслідування доведе, хто і яким чином порушив законодавство і не виконав ті умови", - сказав Зубко.

Він зауважив, що в ході реформи по децентралізації бюджети розвитку та власні надходження регіонів склали біля  200 млрд грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-