Кубів: Енергоміст

Кубів: Енергоміст "Україна-ЄС" сприятиме експорту української електроенергії

Укрінформ
Енергетичний міст “Україна-ЄС” може стати першим проектом державно-приватного партнерства, що буде втілюватися відповідно до оновленого законодавства про ДПП.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку України Степан Кубів за підсумками зустрічі з представниками консорціуму компаній Westinghouse, Polenergia і EDF. 

"Його втілення сприятиме інтеграції енергетичної системи України до європейської енергосистеми ENTSO-E і стане можливістю для експорту української атомної електроенергії", - зазначив Кубів.

Читайте також: Мінагро: Квоти ЄС на українську агропродукцію збільшуватимуться на 10% в рік

За словами віце-прем'єра, у рамках цього проекту завданням номер 1 визначено відновити ЛЕП від Хмельницької АЕС до Жешува. 

"Це пасивний актив, який треба відновити щоб він працював на економіку України", - підкреслив він. 

За словам Кубіва, приблизна загальна вартість проекту - 243,5 млн євро. Планується, що реалізація проекту здійснюватиметься за кошти інвесторів. Водночас, місцевий бюджет зможе за рахунок податків і дивідендів отримати 3,5 млн євро, а державний - 2,9 млрд євро.

"Важливість проекту складно переоцінити, тому сьогодні я зустрівся з консорціумом, до якого входять польська, британська і шведська компанії, що власне розробили і запропонували проект Енергетичного мосту. Ми в Мінекономрозвитку вже детально вивчаємо пропозицію", - повідомив подробиці реалізації проекту Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-