Комісія продовжила термін експлуатації третього енергоблоку ЗАЕС

Комісія продовжила термін експлуатації третього енергоблоку ЗАЕС

Укрінформ
Комісія Держатомрегулювання, яка проводила на майданчику Запорізької АЕС комплексну перевірку щодо готовності третього енергоблока до продовження терміну експлуатації, не знайшла обставин, що свідчать про неможливість його подальшої довгострокової роботи.

Про це повідомляє прес-служба НАЕК "Енергоатом".

"Комісія працювала за 13-ма напрямками. Загальний підсумок - позитивний. Такій оцінці Держатомрегулювання передувала колосальна робота. Силами Запорізької АЕС та ДП «НАЕК «Енергоатом» виконано багато заходів з підвищення безпеки, модернізації, реконструкції та технічного переоснащення третього енергоблока", - йдеться у повідомленні.

На заключній нараді в рамках комплексного інспекційного обстеження блока №3 ЗАЕС заступник директора Департаменту з питань безпеки ядерних установок Держатомрегулювання Валерій Бугай вручив генеральному директору Запорізької АЕС Олександру Остаповцю акт комплексного інспекційного обстеження, що підтверджує можливість роботи блока в понадпроектний період.

«У всіх нас позитивні враження від роботи. Всім хочу подякувати за відкритість, своєчасне надання інформації. Також хочу відзначити високий професійний рівень фахівців ЗАЕС, які працювали з нами. Спасибі і членам нашої команди, які попрацювали дуже ефективно, плідно, і в цей короткий період ми змогли виконати великий обсяг роботи» - підсумував Валерій Бугай.

Заключним етапом процесу продовження є публічне обговорення проекту рішення можливості продовження терміну експлуатації блока №3 ЗАЕС, яке Державна інспекція ядерного регулювання України проводить з 2 жовтня по 1 листопада 2017 року і в рамках якого 24 жовтня 2017 року в Енергодарі відбудуться громадські слухання.

Читайте також: У Кабміні затвердили інвестиційну програму Енергоатома на 2018 рік

Після цього на колегії Держатомрегулювання, яка запланована на 7 листопада, буде прийматися остаточне рішення.

Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі з встановленою потужністю 6000 МВт. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 році, другий - в 1985 р., третій - в 1986 р., четвертий - в 1987 р., п'ятий - в 1989 р., шостий - у 1995 році. Починаючи з 1984 року, внесок Запорізької АЕС в енергетику країни зріс з 2 до 22%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-