Нормативна база по Фонду енергоефективності буде готова до кінця року - Зубко

Нормативна база по Фонду енергоефективності буде готова до кінця року - Зубко

Укрінформ
Для реалізації закону «Про Фонд енергоефективності» наразі триває робота над створенням підзаконної нормативної бази. Її розробка має бути завершена до кінця 2017 року. 

Про це під час міжнародного форуму Сталої Енергетики SEF-2017 KYIV сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал. 

«Основне питання – створення процедур. Важливо, яким чином працюватиме міждонорський фонд для фінансування, яким чином пропонуватимуться продукти, як вони технічно і фінансово будуть підкріплені. І головне питання – забезпечення прозорості діяльності роботи Фонду. Плануємо всю нормативно-правову базу щодо роботи Фонду закінчити до кінця року. Реально Фонд запрацює вже у наступному році», - зазначив Зубко.

Читайте також: Насалик про Меморандум CESEC: Рівень енергетичної безпеки в Європі посилюватиметься

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що міжнародні партнери вже задекларували перший транш фінансування Фонду енергоефективності спільно з держбюджетом України на 50 мільйонів євро.

Він також повідомив, що під час реалізації проектів Фонду банки працюватимуть напряму із клієнтами. 

«Фонд працюватиме тільки над створенням продуктів та технічних рішень, далі – банки отримають співфінансування від міжнародних партнерів і бюджету України для реалізації цих проектів», - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-