Долар може

Долар може "стрибнути" до 27,3 гривень – аналітики

Укрінформ
Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку будуть торгуватися в діапазоні 26,6 - 26,9 грн, а готівковий долар в банках до кінця тижня може котируватися близько 26,9/27,3 грн.

Про це йдеться в коментарі, який є в розпорядженні Укрінформу, старшого аналітика форекс-компанії Альпарі Вадима Іосуба.

"Наступного тижня, з високою ймовірністю, безготівковий долар почне стабілізуватися, а на готівковому ринку ще може продовжитися інерційне зростання. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку будуть торгуватися в діапазоні 26,6 - 26,9 грн, а готівковий долар в банках до кінця тижня може котируватися близько 26,9/27,3 грн", - йдеться в повідомленні.

Минулого тижня на різних сегментах валютного ринку долар рухався різноспрямовано, і якщо на міжбанку він незначно подешевшав, то на інших сегментах продовжив дорожчати. Так, за минулий тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 26,58 грн до 26,74 грн, або на 0,6%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час знизився з 26,65 грн до 26,62 грн, або на 0,1%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках зросли за тиждень з 26,46/26,72 до 26,67/27,01. Таким чином, купівля зросла на 0,8%, а продаж - на 1,1%. При цьому спред між середнім продажем і середньої купівлею розширився з 1% до 1,3%.

Читайте також: Аналітики прогнозують зростання курсу долара

Прискорення зростання долара пояснюється збільшенням імпорту енергоносіїв з наближенням опалювального періоду. Збільшення закупівель нафти і газу з одночасним зростанням цін на них збільшує попит на валюту. До того ж, зростає попит на валюту і з боку населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-