Нафта помірно дорожчає на тлі обмеження Саудівською Аравією видобутку

Нафта помірно дорожчає на тлі обмеження Саудівською Аравією видобутку

Укрінформ
Ціни на нафту помірно зростають на торгах понеділка завдяки очікуванням того, що Саудівська Аравія продовжить обмежувати видобуток сировини для подальшої стабілізації ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на нафту сорту Brent зросли на 0,20 відсотка до $ 55,73 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $ 49,46 за барель - на 0,34 відсотка вище попереднього закриття.

Прагнення Саудівської Аравії, - найбільшого експортера нафти в світі й негласного лідера ОПЕК, - продовжити обмежувати видобуток сировини заради стабілізації ринку буде підтримкою котируванням, говорять аналітики.

"Ми, в принципі, впевнені у тому, що Саудівська Аравія й надалі підтримуватиме нафтовий ринок, особливо до лістингу Saudi Aramco", - сказав аналітик ASR Wealth Advisers.

Ер-Ріяд планує наступного року продати 5 відсотків акцій Saudi Aramco заради залучення інвестицій та зниження залежності економіки королівства від нафти.

Читайте також: Ігор Насалик, міністр енергетики та вугільної промисловості України

Серед інших чинників підтримки котируванням інвестори називають зниження числа бурових установок у США. Кількість бурових у США зменшилася на дві до 748 за тиждень до 6 жовтня, свідчать дані Baker Hughes.

Нафтогазові компанії й переробники у штатах Луїзіана, Міссісіпі та Алабама планують відновити роботу в понеділок після зупинки через шторм "Нейт". Посилившись у неділю до урагану, "Нейт" ослаб і просувається вглиб континенту, вже не загрожуючи нафтовій інфраструктурі на американському узбережжі Мексиканської затоки.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,77 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,68 долара за барель, що на 6 центів вище за рівень закриття торгів ($ 55,62).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-