Насалик: Ми розвіяли міфи Росії про ненадійність України як транзитера газу

Насалик: Ми розвіяли міфи Росії про ненадійність України як транзитера газу

Укрінформ
Україна розвіяла міф Росії про ненадійність України, як країни-транзитера газу.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

"Врешті-решт потрібно розвіяти міф Російської Федерації про те, що Україна нібито нездатна якісно і гарантовано експортувати російський газ. Цей міф ми розвіяли буквально три місяці тому, коли у зв'язку з ремонтними роботами на "Північному потоці" Україна збільшила імпорт газу майже на 20-25%, хоча по контракту не зобов'язана була це робити. Ми повністю виконали замовлення по транспортуванню цих об'ємів газу", - заявив Насалик.

Міністр підкреслив, що перенесення точки отримання російського газу з західного кордону України на східний є позицією української влади, яка свідчитиме про те, що "всі транзитні можливості вже не розцінюються як можливості Росії по поставці в Європу, а як єдина транспортна система Європи по забезпеченню газом".

Читайте також: Насалик не бачить передумов для "блекаутів" в опалювальний сезон

Насалик підкреслив, що його нещодавня зустріч із представниками CESEC (Ініціатива створення газотранспортної мережі в Центральній та Південно-Східній Європі, 27-28 вересня у Бухаресті –  ред.)  і підписані меморандуми про співпрацю з італійцями і словаками про спільну роботу в цьому напрямку дають Україні підстави розглядати питання про перенесення цієї точки доступу на східний кордон України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-