Іран зацікавився українським сільським господарством

Іран зацікавився українським сільським господарством

Укрінформ
Іран та Україна зацікавлені створювати спільні сільськогосподарські підприємства.

Про це йшлося у ході зустрічі керівництва ТПП України та делегації Ісламської Республіки Іран на чолі з головою Комісії сільського господарства, води та навколишнього середовища ТПП провінції Ісфаган, що пройшла у ТПП України.

"Сторони обговорили можливість  викуповувати готові с/г компанії та створювати спільні підприємства з українськими партнерами. Члени делегації (Ірану, - ред.) зацікавлені у веденні екстериторіального сільського господарства, тобто в оренді сільськогосподарських угідь для вирощування пшениці, кукурудзи, сої, рапсу та інших продуктів. Крім того, іранська сторона не проти купувати готову продукцію. Початкові цифри оренди  – 5 тис. га. Амбіційний проект покликаний забезпечити ринок країн Перської затоки, де є висока потреба в продуктах сільського господарства", - зазначили в ТППУ.

Читайте також: Форум з підтримки фермерства у Харкові презентує аграрний хаб

В Україні нині зареєстровано 40 компаній з іранским капіталом. В структурі загального експорту з України до Ісламської Республіки Іран частка сільськогосподарської та харчової продукції складає понад 60%. Наразі Іран є активним імпортером українських зернових, які у структурі експорту значно переважають іншу продукцію. Україна також є одним із світових лідерів за експортом соняшникового насіння та олії, курятини, і може запропонувати розширення експорту цукру, крохмалю.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-