Профільний комітет Ради: НБУ перегляне графік капіталізації малих і середніх банків

Профільний комітет Ради: НБУ перегляне графік капіталізації малих і середніх банків

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України досяг домовленості з Національним банком про зменшення суми статутного капіталу для банків 2 і 3 категорії з 500 млн грн до 200 млн гривень.

Про це Укрінформ повідомили в прес-службі комітету за підсумками засідання.

«Після величезних зусиль нашого комітету, ми нарешті домовилися з НБУ про зміни в графіку збільшення статутного капіталу малих і середніх банків. До 15 жовтня цього року вони разом із ринком повинні підготувати новий план. Треба дати малому і середньому бізнесу, а також банкам в тому числі, можливість працювати. Адже там теж працюють люди і сплачують податки до держбюджету», – наголосив голова фінансового комітету Сергій Рибалка.

Читайте також: НБУ: Лише чотири малих банки потребують докапіталізації

За його словами, малий і середній бізнес – це та ланка, на якій тримаються всі розвинені країни Європи і Сполучені Штати.

«В складний економічний період саме ці банки показали прибуток. В них також є позичальники. І ми повинні зробити все, щоб бізнес працював», – підкреслив Рибалка.

«У свою чергу, ми з колегами по комітету підготуємо законопроект, в якому пропишемо чіткі умови докапіталізації і обсяг статутного капіталу. Необхідно дати жити і розвиватися малому і середньому бізнесу в Україні!» – повідомив керівник комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-