Форум з підтримки фермерства у Харкові презентує аграрний хаб

Форум з підтримки фермерства у Харкові презентує аграрний хаб

Укрінформ
Десять тисяч учасників, включаючи представників 200 компаній аграріїв-виробників та 30 міжнародних фінансових організацій, зібрав агрофорум з підтримки фермерства «Агропорт. Схід. Харків - 2017».

Ці цифри назвала на брифінгу в аеропорту голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Масштабність цього щорічного форуму - свідчення того, що ідея підтримки малого та середнього бізнесу, яку оприлюднено у Харкові ще у 2014 році, сьогодні розширила свою географію на захід і на південь України. Серед головних завдань заходу - презентація Харківської області для потенціальних партнерів як єдиного та потужного хабу щодо подальшого перероблення агропродукції, її зберігання, транспортування, підготовки робітничих кадрів, наукових проектів, виробництва сільгосптехніки. Ми демонструємо налаштованість та відкритість влади щодо подальшого розвитку", - зазначила Світлична.

Читайте також: Гройсман: Безвідсоткова програма кредитування фермерів має запрацювати з 2018 року

За її словами, Угода про асоціацію з Європейським Союзом відкрила Україні європейські ринки, і українські аграрії скористалися такими можливостями: "На сьогодні Україна є одним із найкрупніших постачальників до Європи соняшникової олії, меду, цукру, зерна. Агропромисловість - це ланка, де Україна має нові можливості".

Як пролунало на брифінгу, протягом 3 днів форуму очікується підписання контрактів та меморандумів для подальшого розвитку агробізнесу.

За програмою форуму, як повідомляв Укрінформ, з 5 до 7 жовтня у рамках Всесвітнього дня продовольства відбудуться виставки-презентації продуктів зовнішніх і внутрішніх ринків України, науково-практична конференція з адаптації сільського господарства до зміни клімату, День поля - на демонстраційних полях Харківського національного аграрного університету імені Докучаєва, виставки сільгосптехніки. 

"Агропорт" - щорічний масштабний захід на підтримку фермерів та сільгоспвиробників України та Східної Європи. Проходить з 2015 року за календарем ООН. З 2016 року "Агропорт" об'єднав фермерів всієї України і проводиться у форматі "Захід - Схід".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-