В Україні прямі іноземні інвестиції в 5-6 разів менші, ніж у Польщі - Галасюк

В Україні прямі іноземні інвестиції в 5-6 разів менші, ніж у Польщі - Галасюк

Укрінформ
Україна на сьогодні отримує в 5-6 разів менше прямих іноземних інвестицій, ніж сусідня Польща.

Про це на брифінгу на Київському міжнародному економічному форумі сказав голова парламентського Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми знищуємо свої природні ресурси, ми експортуємо сировину. А економіка стоїть на місці, громадяни стають ще біднішими. Це можна змінити через відповідну економічну політику та залучення масштабних інвестицій. Їм є куди прийти, не руйнуючи українську природу та роблячи українців багатшими", - сказав Галасюк.

За його словами, Україна на сьогодні у 5-6 разів відстає від Польщі за обсягом прямих іноземних інвестицій. Вихід на рівень Польщі означав би залучення 200 млрд дол. США.

Читайте також: General Electric допоможе модернізувати українську залізницю — Гройсман

"Наша економіка крихітна і закрита для зовнішнього світу. Це і діагноз, і підказка для рішення проблеми. Якщо ми подивимося, звідки приходять інвестиції, то побачимо, що країна №1 у світі - США - перебуває на 14-му місці серед інвесторів України. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій зі США лише 537 млн дол. У нас не створений інвестиційний клімат, що дозволив би вийти на траєкторію економічного розвитку", - зазначив Галасюк.

За його словами, на першому місці серед інвесторів опинився Кіпр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-