НБУ: Лише чотири малих банки потребують докапіталізації

НБУ: Лише чотири малих банки потребують докапіталізації

Укрінформ
За результатами діагностичного обстеження 37 невеликих банків лише чотири потребують докапіталізації на загальну суму 143,1 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НБУ за підсумками робочої наради Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності.

«За результатами діагностичного обстеження невеликих банків лише чотири потребують докапіталізації на загальну суму 143,1 млн грн. Причому один із чотирьох банків вже прийняв рішення про припинення банківської діяльності (необхідна сума докапіталізації 12 млн грн)», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Чи можлива чесна гра на фінансовому ринку України?

За словами заступника голови НБУ Катерини Рожкової, на початок 2017 року з 96 діючих банків статутний капітал з урахуванням внесків 37 банків був меншим ніж 200 млн. За 2017 рік із цих 37 банків: п'ять - виведено з ринку, один - погоджено припинення здійснення банківської діяльності без припинення юридичної особи; 25 - докапіталізувалися до мінімально-необхідного рівня; шість - не виконали вимоги по докапіталізації у повному обсязі, з ними продовжується робота. 

Щодо подальших планів у цій сфері, то, як повідомила Рожкова, зважаючи на результати діагностики, зараз НБУ з МВФ розглядають можливості щодо перегляду графіка підвищення мінімального розміру статутного капіталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-