Нафта дешевшає після появи даних від API

Нафта дешевшає після появи даних від API

Укрінформ
Нафта впала в ціні у середу після того, як галузеві оцінки запасів нафти У США виявилися змішаними, а еталонний американський сорт нафти наближається до $50 за барель. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI з поставками у листопаді подешевшала на 0,77% до $50,03. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent впала в ціні на 0,63% до $55,63 за барель.

Вчора Американський інститут нафти (API) повідомив, що запаси нафти у США минулого тижня скоротилися на 4,08 млн барелів, що набагато більше, ніж очікувалося. При цьому запаси дистилятів знизилися на 584 тис. барелів, а запаси бензину зросли на 4,91 млн барелів. Очікувалося, що запаси нафти скоротилися на 467 тис. барелів, запаси дистилятів - на 1,1917 млн барелів, а запаси бензину зростуть на 967 тис. барелів. 

Сьогодні з'являться офіційні дані Управління за енергетичною інформацією. Оцінки Американського інституту нафти та Управління за енергетичною інформацією часто розрізняються.

У вівторок нафта впала в ціні, оскільки інвестори чекали, що щотижневі дані по запасах покажуть скорочення запасів нафти другий тиждень поспіль, і турбувалися, що різке зростання цін на нафту може призвести до збільшення обсягу видобутку сланцевої нафти у США.

Вдень ціни на нафту впали на 3%, після того, як опитування Reuters показало, що країни ОПЕК наростили обсяг видобутку нафти у вересні. Генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо спробував понизити рівень занепокоєння з приводу зниження рівня дотримання зобов'язань щодо скорочення обсягів видобутку нафти.

Баркіндо заявив вчора, що рівень дотримання зобов'язань у рамках угоди між країнами ОПЕК і виробниками нафти, що не входять до ОПЕК, дуже високий.

При цьому інвестори чекають, що внаслідок зростання цін, що викликало збільшення бурової активності у США, може збільшитися обсяг видобутку сланцевої нафти.

"...В цілому, питання в тому, чи зможе нафта утриматися вище $50 у міру входження в період низького попиту на нафту", - заявив Філ Флінн, старший ринковий аналітик Price Futures Group.

Читайте також: Ціни на нафту знижуються в очікуванні оцінок від API

Настання осені зазвичай пов'язане із зниженням попиту на нафту, оскільки закінчується літній автомобільний сезон. Проте ця тенденція може бути не так сильно виражена цього року, оскільки очікується, що нафтопереробні заводи заповнюватимуть запаси, втрачені через урагани Ірма і Харві.

"Проте традиційний сезон попиту на нафту зрушився, оскільки урагани Харві та Ірма змусили багато нафтопереробних заводів відкласти техобслуговування, щоб заповнити втрачені запаси і не відставати від зростаючого світового попиту", - додав Флінн.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,72 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,73 долара за барель, що на 27 центів нижче від рівня закриття торгів ($56,00).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-