Нардепи внесли

Нардепи внесли "пенсійні" зміни до бюджетного кодексу

Укрінформ
Верховна Рада внесла до Бюджетного кодексу зміни, пов'язані з ухваленням закону щодо підвищення пенсій.

Відповідний законопроект №6617 підтримали 227 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цей законопроект спрямовано на уточнення видатків, що здійснюються з державного бюджету, а також щодо покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду. Зокрема, встановлено, що до видатків держбюджету на соціальний захист та соцзабезпечення належить виплата державної допомоги на догляд. Окрім того, до видатків Державного бюджету віднесено покриття різниці між мінімальним розміром пенсії за віком та обчисленим розміром пенсії за віком щодо конкретної особи, а також кошти на компенсацію дефіциту ПФУ для фінансування виплати пенсій у солідарній системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Читайте також: Рада ухвалила пенсійну реформу з підвищенням мінімального стажу

До видатків, які здійснюються з бюджетів міст республіканського, обласного значення, районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад, належить щомісячна компенсація виплат непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 жовтня ухвалила законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" у цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-