Нацбанк: Тиск на гривню у вересні мав сезонний характер

Нацбанк: Тиск на гривню у вересні мав сезонний характер

Укрінформ
Девальваційний тиск на гривню у вересні мав головним чином сезонний характер, спричинений традиційним зростанням попиту на іноземну валюту з боку нафто- та газотрейдерів. 

Про це йдеться в «Макроекономічному і монетарному огляді НБУ за вересень», оприлюдненому на сайті регулятора. 

«У вересні після тривалого ревальваційного тренду на валютному ринку посилилася волатильність обмінного курсу гривні до долара США та змінився тиск на обмінний курс гривні у бік знецінення, у т. ч. на готівковому ринку. Так, із початку місяця (станом на 29 вересня 2017) офіційний обмінний курс гривні до долара США девальвував на 3,7% (проте порівняно з початком року курс гривні до долара США зміцнився на 2,5%). Девальваційний тиск на гривню у вересні мав головним чином сезонний характер, спричинений традиційним зростанням попиту на іноземну валюту з боку нафто- та газотрейдерів, який підсилювався помірним зростанням цін на нафту на світовому ринку», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Нацбанк послабив гривню до 26,58

Крім того, знизилися обсяги пропозиції готівкової іноземної валюти з боку населення за одночасного зростання попиту на неї, що, значною мірою, також пояснюється сезонним погіршенням курсових очікувань населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-