Спекуляції у пресі негативно вплинули на гривню - НБУ

Спекуляції у пресі негативно вплинули на гривню - НБУ

Укрінформ
У Національному банку вважають, що спекуляції у ЗМІ щодо очікуваної восени девальвації гривні впливають на настрої населення, яке у вересні вже збільшило обсяги купівлі іноземної валюти, незважаючи на тенденції, що спостерігалися з початку року.

Про це заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурій у ході зустрічі із керівниками сорока найбільших банків України, повідомляє прес-служба регулятора.

"З початку року обсяги експорту зросли більш як на 20%, і динаміка експортних надходжень сьогодні набагато краща, ніж ми очікували. Водночас спостерігається й зростання обсягів імпорту на тлі пожвавлення економіки. Крім того, спекуляції у ЗМІ щодо очікуваної восени девальвації гривні впливають на настрої населення, яке у вересні вже збільшило обсяги купівлі іноземної валюти, незважаючи на тенденції, що спостерігалися з початку року", - зазначив Чурій.

Читайте також: Аналітики прогнозують зростання курсу долара

Він підтвердив наміри Національного банку продовжити поступову валютну лібералізацію. Регулятор наразі завершує доопрацювання пропозицій і зауважень щодо законодавчих змін, необхідних для переходу до ліберальної моделі валютного регулювання, отриманих від бізнесу, банків та експертної спільноти під час публічних обговорень.

"Ми хочемо презентувати доопрацьований проект закону про валюту найближчим часом", - сказав Чурій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-