Укртранснафта продасть ще одну партію спірної нафти з Кременчуцького НПЗ

Укртранснафта продасть ще одну партію спірної нафти з Кременчуцького НПЗ

Укрінформ
ПАТ «Укртранснафта» завтра, 29 вересня 2017 року, проведе біржові торги з продажу ще однієї партії нафти марки Urals, яка зберігається в резервуарах Кременчуцького НПЗ. 

Інформація про продаж розміщена у біржовому бюлетені Української енергетичної біржі.

"ПАТ "Укртранснафта" на електронні біржові торги пропонує до реалізації нафту сиру, загальним обсягом 20000 тонн. Попередня ціна товару - 11,996 тис. грн. за тонну", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, днями Укртранснафта реалізувала на Українській енергетичній біржі (УЕБ) перші 22 тис. тонн нафти марки Urals, які ще в 2014 році були викачані з нафтопроводів компанії і поміщені на зберігання на Кременчуцький НПЗ. Наразі на Кременчуцькому НПЗ залишається близько 180 тис. тонни нафти Укртранснафти.

Читайте також: Укртранснафта продала першу партію спірної нафти з Кременчуцького НПЗ

Всього у 2014 році було вилучено 628,4 тис. т. З цього обсягу 388,5 тис. тонну було поміщено на зберігання на НПЗ групи "Приват": на Кременчуцькому НПЗ - 239,9 тис. тонни, на "Нафтохіміку Прикарпаття" - 101,9 тис. тонни, на НПК "Галичина" - 46,7 тис. т.

Спроби повернути цю нафту почалися після звільнення голови правління Олександра Лазорка у березні 2015 р. За цей час у судах договори оренди резервуарів НПЗ для її зберігання були визнані нікчемними, але до цього моменту держкомпанія не могла повернути цю нафту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-