Посол: В Угоду про вільну торгівлю з Канадою включать сферу послуг та інвестування

Посол: В Угоду про вільну торгівлю з Канадою включать сферу послуг та інвестування

Укрінформ
Україна досягла принципової домовленості з Канадою про розширення дії Угоди про вільну торгівлю на сферу послуг та інвестування.

Про це в інтерв'ю Укрінформу за підсумками візиту Президента Петра Порошенка до Канади розповів посол України в цій країні Андрій Шевченко.

«Є домовленість про розширення дії Угоди про вільну торгівлю на сфери послуг й інвестицій. Згідно з текстом угоди, через два роки після набуття нею чинності запланований її перегляд. Розширення її дії на сфери послуг та інвестування визнане нашими країнами наступним логічним кроком», - сказав Шевченко.

За його словами, під час численних зустрічей у Торонто вдалося також досягти суттєвого прогресу у питанні поглиблення співпраці у виробництві кіно й аерокосмічній галузі. 

«По-перше, ми маємо згоду канадського уряду на початок переговорів про Угоду про спільне аудіовізуальне виробництво. По-друге, на кількох зустрічах порушувалася тема аерокосмічної галузі. Наразі ми близькі до підписання меморандуму про співпрацю між національними космічними агентствами України та Канади», - зазначив посол.

На його переконання, очікувати на прогрес у цих галузях варто вже «найближчим часом».

Читайте також: У жовтні відбудеться Українська торгова місія до Канади

Як відомо, Президент України Петро Порошенко разом із великою урядовою делегацією 22-23 вересня перебував із дводенним офіційним візитом у Канаді. В Торонто він зустрівся із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, прем'єром провінції Онтаріо Кеслін Уїн, канадськими депутатами й сенаторами, а також місцевими підприємцями й громадою. Окрім цього, Порошенко привітав збірну України на Invictus Games.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-