До 2020 року ми повністю забезпечимо Україну власним газом - Гройсман

До 2020 року ми повністю забезпечимо Україну власним газом - Гройсман

Укрінформ
До 2020 року ми повністю забезпечимо Україну власним газом, його не доведеться купувати за валюту.

Про це сказав на зустрічі з трудовим колективом у складально-випробувальному цеху №3 заводу "Турбоатом" Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такий завод, як "Турбоатом", будує енергонезалежність України. У вас є повна можливість стати енергонезалежним підприємством, в тому числі від газу. До 2020 року ми повністю забезпечимо Україну власним газом. Не доведеться закуповувати газ за валюту", - зазначив Гройсман.

За його словами, відрадно, що завод "Турбоатом" має горизонт планування на 3 роки.

"Це означає портфель замовлень на 3 роки. Тобто, люди будуть забезпечені роботою та зарплатою", - додав Прем'єр.

Спілкуючись з людьми в цеху, Прем'єр відповів на кілька запитань працівників підприємства, в тому числі про зниження ціни на газ для населення.

"Ціна на газ для населення буде знижена, це я вам обіцяю", - підкреслив Гройсман.

Читайте також: Нафтогаз підвищив ціну газу для промисловості з 1 жовтня

В даний момент в конференц-залі розпочалася нарада, на якій будуть підписані 3 угоди щодо постачання обладнання для енергетики України. Одна з угод - це програма участі між державним підприємством НАЕК "Енергоатом" і ПАТ "Турбоатом" з постачання обладнання для АЕС України на 5-річний період з 2018 по 2020 роки. Угоду підпишуть президент "Енергоатому" Юрій Недашковський та генеральний директор "Турбоатому" Віктор Суботін.

Крім того, буде підписано меморандум між Westinghause Electric і "Турбоатомом" за підтримки державного підприємства НАЕК "Енергоатом" про підвищення ефективності роботи обладнання й підвищення потужності діючих енергоблоків АЕС України. Підпишуть також і угоду про придбання обладнання для турбін К-330 Слов'янської ТЕС між ПАТ "Донбасенерго" і ПАТ "Турбоатом".

Фото Владислава Мусієнка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-