Держспоживслужба: Отруєння почастішали - контроль на ринках варто посилити

Держспоживслужба: Отруєння почастішали - контроль на ринках варто посилити

Укрінформ
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів доручила своїм територіальним органам посилити контроль за роботою всіх ветеринарно-санітарних лабораторій на ринках. 

Про це сьогодні, 26 вересня, заявив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в ефірі 1+1.

Як зазначив керівник Держпродспоживслужби, випадки масових отруєння, які фіксуються останнім часом в Україні, спричинені безвідповідальністю та низькою свідомістю бізнесу через недостатній державний контроль. 

«Це повне нехтування ветеринарно-санітарними вимогами», - наголосив Володимир Лапа.

Читайте також: Уже 287 українських виробників продуктів тваринництва мають право експорту до ЄС

На його переконання, доведення кримінальних справ до логічного завершення та притягнення порушників до відповідальності дозволить значно покращити ситуацію із дотримання законодавства з боку бізнесу.

Володимир Лапа також наголосив, що, купуючи продукцію високого ризику (м’ясні та рибні вироби), споживачі мають право вимагати документи на товар – насамперед товаротранспортну накладну та довідку про ветсанекспертизу. 

«Якщо таких документів немає, це не лише сигнал, щоб не купувати цю продукцію, а також привід, щоб написати скаргу до Держпродспоживслужби для здійснення перевірки такого суб’єкта господарювання», - додав Володимир Лапа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-