Нафта дешевшає після оновлення максимумів

Нафта дешевшає після оновлення максимумів

Укрінформ
Нафта дешевшає у вівторок в рамках корекції, залишаючись при цьому на рекордних позначках, досягнутих днем раніше, оскільки трейдери стурбовані можливим припиненням транзиту нафти з Іракського Курдистану після референдуму про автономію.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,05% - до 58,4 долара за барель. Днем раніше нафта Brent досягла максимуму з 3 січня у 58 доларів за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,25% - до 52,09 долара за барель. В ході торгів понеділка ціна WTI пробила показник від 19 квітня в 52 долара за барель.

Ринки відреагували на погрози прем'єр-міністра Туреччини Біналі Йилдирима про можливе припинення транзиту нафти з Курдської автономії Іраку у зв'язку з проведенням там референдуму про незалежність, пояснивши це турботою про національну безпеку Туреччини. Крім того, Ірак також закликав іноземні держави припинити імпортувати нафту з автономного Іракського Курдистану.

Читайте також: Референдум курдів: Багдад і Анкара готові вдатися до військової сили

За останніми даними, на референдумі, який відбувся днем раніше, понад 93% учасників підтримали незалежність регіону. На даний момент підрахунок голосів триває, офіційні підсумки будуть оголошені в четвер.

Інвестори продовжують відігравати підсумки зустрічі міністерського моніторингового комітету з виконання угоди ОПЕК+. Учасники зустрічі висловили задоволення рівнем виконання угоди і зобов'язалися моніторити обсяги свого експорту. Крім того, міністр нафти Кувейту Іссам аль-Марзук повідомив про те, що видобуток "чорного золота" в Лівії і Нігерії ще не стабільний, але ці країни висловили готовність приєднатися до угоди ОПЕК+, щойно цю проблему буде вирішено.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 58,35 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 58,59 долара за барель, що на 16 центів вище рівня закриття торгів ($58,43).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-