До кінця року UkraineInvest залучить близько $1 мільярда інвестицій

До кінця року UkraineInvest залучить близько $1 мільярда інвестицій

Укрінформ
Започаткований за сприяння Кабінету міністрів Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest став одним із ключових інструментів залучення фінансових і технологічних ресурсів в Україну.

Про це зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час ознайомлення з роботою Офісу, зазначається на Урядовому порталі.

«Мені не вистачало такої інституції як Офіс супроводження інвестицій. Ми зібрали якісну команду, яку очолює Данило Білак. Ми ввели посаду Урядового Уповноваженого з питань інвестицій, яку обіймає перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, а також створили міжвідомчу робочу групу, яка займається дерегуляцією, вивченням проблем бізнесу, формуванням ділового клімату», - сказав глава уряду.

Гройсман запевнив, що робота всіх структур спрямована на формування сприятливого ділового клімату, аби «бізнес відчував себе комфортно».

«Звісно, нам проводити судову реформу, проводити багато змін, але те, що ми сьогодні розуміємо, які проекти реалізовуємо, які інвестиції супроводжуємо, розуміємо проблематику. Ми працюємо, Офіс працює, аби бізнес був успішним», - зауважив він.

Читайте також: Порошенко закликав канадський бізнес інвестувати в Україну

У свою чергу Білак розповів, що структура повноцінно працює з січня цього року, і, за його словами, уже має “суттєві” результати. Так, він поінформував, що обсяг додатково залучених інвестицій від уже працюючих в Україні інвесторів оцінюється приблизно в 600 млн доларів, а за підсумками року цей показник може сягнути 1 млрд дол.

Білак додав, що Офіс не ставить для себе завдань безпосередньо в грошовому вимірі, зосереджуючись, передусім, на комунікаційних кампаніях та безпосередній підтримці підприємців на місцях.

«Наразі ми націлені на співпрацю з глобальними брендами, які дали б знакові інвестиції в Україні. Це 5-6 великих проектів, які ми сподіваємося закрити ще цього року», - сказав він.

Білак також повідомив, що одним із таких проектів є співпраця зі світовим гігантом – авіакомпанією Qatar, яка протягом наступних півроку розміщуватиме інформацію про інвестиційні можливості України.

«Майже 3,5 млн пасажирів щомісяця дивитимуться інформацію про агросектор України, наше виробництво, технологічний потенціал, можливості енергетики та сфери енергоефективності», - додав директор Офісу.

Як відомо, Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest створено постановою Уряду в жовтні 2016 року. Діяльність Офісу спрямована на надання інвесторам реальної інформації та порад щодо ведення бізнесу в Україні, зокрема у ключових секторах економіки - агробізнесі, енергетиці, виробництві та інфраструктурі, сфері інноваційних технологій. Офіс діє як постійно діючий дорадчий орган Кабінету міністрів для просування і підтримки прямих іноземних інвестицій та вдосконалення іміджу України як привабливої для інвестицій країни.

Фахівці UkraineInvest координують дії органів виконавчої влади для вирішення проблемних питань, що виникають при інвестуванні в економіку України, а також при підготовці пропозицій щодо формування і реалізації інвестиційного потенціалу України, підтримки пріоритетних інвестиційних проектів, поліпшення інвестиційного клімату в Україні, забезпеченні захисту прав інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-