У Києві відбулось засідання Міжурядової українсько-кувейтської комісії

У Києві відбулось засідання Міжурядової українсько-кувейтської комісії

Укрінформ
Третє засідання Міжурядової українсько-кувейтської комісії з питань економічного, технічного та торговельного співробітництва відбулось у Києві  21-22 вересня після майже чотирирічної перерви. 

На ньому було розглянуто питання активізації торгівлі, залучення кувейтських інвестицій в економіку України та співпраця у науковій і культурній сфері. Про це у коментарі Укрінформу заявив посол України в Державі Кувейт Володимир Толкач.

"Згідно з меморандумом між нашими країнами, засідання міжурядової комісії має проводитися раз на рік, але, на жаль, останнє друге засідання відбулось у грудні 2013 року. 21- 22 вересня ми провели третє засідання цього міждержавного органу. На ньому, зокрема, розглядалися питання можливості активізації торгівлі, залучення кувейтських інвестицій в економіку України та інноваційні проекти, а також співпраця в науковій та культурній сфері", - сказав Толкач.

Читайте також: Міжурядова комісія: Україна співпрацюватиме з Кувейтом у понад 20 сферах

Він розповів, що на засіданні комісії українсько-кувейтської комісії головували міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик і заступник міністра економіки та індустрії Кувейту член  правлячої родини шейх Наср аль Мазік аль Сабах.

 За результатами засідання було підписано протокол, у якому зафіксовані досягнуті домовленості і  визначені документи, які мають бути підписані у найближчій перспективі, зокрема, у сфері науки, культури, питанні відмивання коштів тощо.

Толкач акцентував, що під час заключного виступу на засіданні комісії голова кувейтської сторони ще раз наголосив, що Кувейт підтримує територальну цілісність України  і виступає проти анексії Криму.

Коментуючи найбільш актуальні для Кувейту напрямі співраці з Україною, дипломат повідомив, що вони здебільшого стосуються наукової сфери.

 "Кувейтську сторону, зокрема, цікавлять питання альтернативних джерел енергії, і в цьому плані вони готові розвивати співпрацю з українськими науковими центрами. Наразі розглядається можливість пдписання меморандуму між Національною академією наук України і Кувейтським інститутом наукових досліджень. Це має бути рамковий документ. Пізніше буде розглядатися питання розвитку співпраці у галузі морських досліджень, а також у сфері біотехнологій у системі сільского господарства і енергетики", - поінформував дипломат.

Протокол про утворення Міжурядової українсько-кувейтської комісії з питань економічного, технічного та торговельного співробітництва набрав чинності 21 липня 2008 року.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-