В Україні може з'явитись найбільший у Східній Європі парк вітроенергетики на 500 мегават

В Україні може з'явитись найбільший у Східній Європі парк вітроенергетики на 500 мегават

Укрінформ
Китайська компанія ТВЕА планує побудувати у Миколаївській області найбільший у Східній Європі парк вітроенергетики потужністю 500 МВт.

Про це пише прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України за результатами зустрічі голови ДАБІ Олексія Кудрявцева з делегацією публічної китайської компанії TBEA на чолі з регіональним директором Томмі Тенгменгом.

"Підприємство з Азії планує реалізувати в Україні масштабний інвестиційний проект, будівництво найбільшої вітрової електростанції у Східній Європі. Запуск джерела відновлювальної енергії на території Миколаївської області наразі передбачається на 2019 рік. Його потужність складе 500 МВт, а розмір інвестицій, що зайдуть в Україну, сягне 500 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Прикарпатті збудують вітрові електростанції

Як зазначили у ДАБІ, будівництво вітроелектростанції компанією ТВЕА відноситься до об’єктів значного класу наслідків (відповідальності), а господарська діяльність з реалізації подібних будівельних проектів підлягає обов’язковому ліцензуванню в Україні.

Китайська компанія та ДАБІ за результатами зустрічі розроблять план співпраці задля пришвидшення оформлення усіх необхідних дозвільних документів.

Як повідомляв Укрінформ, український виробник вітрогенеруючих потужностей ТОВ "Фурлендер Віндтехнолоджі" цього літа отримав замовлення від Республіки Казахстан на розширення вже існуючого парку вітроенергетики потужністю 42 МВт до 300 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-