Демчишин пов'язує відставку членів спостережної ради НАК із необхідністю декларувати доходи

Демчишин пов'язує відставку членів спостережної ради НАК із необхідністю декларувати доходи

Укрінформ
Член наглядової ради НАК "Нафтогаз України", екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин пов'язує відставку незалежних членів спостережної ради НАК Пола Ворвіка і Маркуса Річардса з необхідністю декларування доходів.

Про це він сказав у коментарі газеті "День".

Демчишин зазначив, що не здивований рішенням британців: "Щоб приховати свою безпорадність у ситуації, що складається сьогодні на газовому ринку, й перевести відповідальність на уряд, який нібито не проводить жодних реформ, подали у відставку. Я не згоден з тим, що уряд не проводить реформ. Він якраз і прагне реформувати. Зокрема й газову галузь. А чому вони подали у відставку, наскільки зрозумілою й правильною була їхня роль — це  вже питання".

Він також висловив переконання, що участь фахівців з Британії в наглядовій раді "Нафтогазу" була дуже корисною як для компанії, так і в цілому для країни.

"Тому мені шкода, що вони вибрали таке рішення. Я не впевнений, що його прийняли виходячи лише з тих аргументів, що публічно обговорюються. Думаю, що може бути ще й низка інших причин. Однією з них може бути й необхідність декларувати активи й доходи. Але, в будь-якому разі мені шкода, що вони йдуть", - наголосив Демчишин.

"Особисто я покидати наглядову раду не планую, бо прийшов працювати. Не займатися політикою, піаром, а працювати на благо компанії, покращувати системи внутрішнього контролю, планування, добиватися ефективності, тобто займатися тим, чим насправді ніхто не займається. Змінити ціну для населення виявилося, в принципі, дуже просто. А навести лад у компанії — досить складно", - заключив член наглядової ради "Нафтогазу".

Нагадаємо, 19 вересня незалежні члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Пол Ворвік та Маркус Річардс вирішили піти у відставку. Чарльз Проктор на початку вересня повідомив, що залишить компанію 30 вересня. 3 квітня Юлія Ковалів написала заяву про припинення своїх повноважень як члена наглядової ради компанії за власним бажанням.

Читайте також: Наглядова рада "Нафтогазу" буде якісно оновлена - Кістіон

Загалом до наглядової ради "Нафтогазу" входило п'ять членів: екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, Юлія Ковалів та іноземці Пол Ворвік, Чарльз Проктор і Маркус Річардс. Ворвік та Річардс своє рішення про відставку пов'язують зі згортанням реформ з боку уряду.

20 вересня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що реформування НАК "Нафтогаз" буде продовжено і навіть поглиблено. Глава уряду пообіцяв, що спільно з міжнародними партнерами буде публічно оновлено і наглядову раду компанії з метою залучення "максимально якісних кадрів для продовження реформи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-