Фінансова глобалізація несе ризики для економічного розвитку економік - МВФ

Фінансова глобалізація несе ризики для економічного розвитку економік - МВФ

Укрінформ
Фінансова глобалізація несе ризики для економічного розвитку економік та обмеження інклюзивності - включення кожного у справедливий розподіл доходів.

Про це в ході Ukrainian Financial Forum-2017 в Одесі, організованого групою ICU, сказав заступник директора аналітичного департаменту МВФ Джонатан Девід Остри, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Основний макропідхід МВФ полягає у підтримці інтеграційних процесів, однак фонд буде максимально докладати зусилля для підвищення економічної інклюзивності, тобто зниження рівня нерівності в розподілення економічних доходів, як у розвинутих країнах, так і країнах, що розвиваються", - сказав Остри.

За його словами, ефект глобалізації слід розглядати в двох проекціях - торговій та фінансовій.

Якщо торгова глобалізація стимулює зростання товарообороту і є прогресивним явищем, то фінансова глобалізація несе ризики для економічного розвитку економік та обмеження інклюзивності - включення кожного у справедливий розподіл доходів.

Читайте також: МВФ бачить в Україні "апетит до реформ"

На думку Остри, ще одним фактором, що веде до обмеження інклюзивності, є фіскальна  політика держав, яка направлена на пришвидшену мінімізацію бюджетного дефіциту.

Український фінансовий форум традиційно організовує інвестиційна група ICU. Цього року його партнерами виступили Київська школа економіки (KSE), Bloomberg, USAID, АУФТ.

Щорічний Український фінансовий форум (Ukrainian Financial Forum 2017), який проходить 21-22 вересня в Одесі, зібрав рекордну кількість учасників. Понад триста представників фінансового ринку, міжнародні та українські експерти, інвестори, представники влади обговорюють перспективи розвитку вітчизняної і світової економіки, хід реформ в Україні, створення умов для зростання інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-