За рік Україна піднялася на 45 і 30 позицій у світових рейтингах прозорості

За рік Україна піднялася на 45 і 30 позицій у світових рейтингах прозорості

Укрінформ
Україна протягом останнього року значно посилила свої позиції у міжнародних рейтингах відкритих даних, і подальший її розвиток залишається пріоритетом для уряду.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман написав у Facebook.

«Важливо відзначити, що за останній рік Україна піднялась на 45 позицій та на 30 позицій у міжнародних рейтингах відкритих даних. Запевняю, що й надалі розвиток відкритих даних залишатиметься одним із пріоритетів уряду», - наголосив Гройсман.

Він зазначив, що у сучасному світі розвиток відкритих державних даних має величезний потенціал.

«Відкриті дані – це не лише підвищення рівня прозорості та ефективності діяльності органів влади, а й шлях до розвитку потужної індустрії. Саме на базі державних даних, що стали відкритими, реалізуються успішні соціально важливі та комерційні проекти, обіг яких у ЄС уже становить сотні мільйонів євро на рік», - додав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Інвестиційний клімат в України став найкращим за останні 6 років - Порошенко

Гройсман також високо оцінив подію, яка відбулася у рамках форуму Open Data Forum-2017, де відбулося офіційне оголошення про приєднання Вінниці, Дніпра, Дрогобича та Чернівців до Міжнародної хартії відкритих даних, головним із принципів якої є Open by Default.

Open Data Forum — перша щорічна всеукраїнська подія, яка об’єднує представників центральної та міської влади, українських та міжнародних експертів, громадських активістів та стартап спільноту навколо теми розвитку та застосування відкритих даних в Україні. Його метою є створення платформи для спільного пошуку можливостей ефективного використання соціально-економічного потенціалу відкритих даних й обговорення трендів та інновацій у міжнародній практиці застосування даних на користь розвитку локальних спільнот.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-