Савчук: Інвестувати в енергоефективність можна через ЕСКО-механізм в 5 регіонах

Савчук: Інвестувати в енергоефективність можна через ЕСКО-механізм в 5 регіонах

Укрінформ
Механізм укладання енергосервісних договорів, який стимулює бізнес інвестувати в енергоефективні заходи в бюджетних установах, наразі реалізовується у 5 регіонах країни.

Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час ХІІІ Українського муніципального форуму в Одесі, пише прес-служба відомства.

За його словами, ЕСКО-механізм, який наразі реалізується у 5 регіонах країни, - це вигідне партнерство влади та бізнесу, яке веде до утеплення шкіл, дитсадків, лікарень тощо, значної економії енергоспоживання та заощадження місцевих бюджетів на оплаті комунальних послуг.

«На сьогодні агентство разом з місцевою владою відібрало майже 12 тис. потенційних об’єктів енергосервісу», - нагадав Савчук та додав, що ЕСКО-інвестори можуть ознайомитися з цими об’єктами та обрати найперспективніші для роботи на сайті агентства.

Читайте також: Українці взяли "теплих кредитів" на 4 мільярди

Голова агентства також закликав представників місцевої влади впроваджувати систему енергоменеджменту у бюджетних закладах. Це першочерговий крок, який вже на першому етапі дасть 10-20% економії енергоспоживання без додаткових інвестицій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-