Інвестиційний клімат в України став найкращим за останні 6 років - Порошенко

Інвестиційний клімат в України став найкращим за останні 6 років - Порошенко

Фото
Укрінформ
За дослідженням Європейської бізнес-асоціації, індекс інвестиційної привабливості України покинув негативну площину і став найвищим за останні 6 років.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до учасників Ukrainian Financial Forum-2017 в Одесі організованого групою ICU.

“Відповідно до дослідження, проведеного Європейською бізнес-асоціацією, індекс інвестиційної привабливості України нарешті покинув негативну площину і став найвищим за шість років, включаючи довоєнні. Опитані цією ж асоціацією підприємства планують наступного року розширення виробництва, збільшення зарплат і створення нових робочих місць”, - сказав він.

За словами Порошенка, впевненості в тому, що економісти не помиляються в позитивних прогнозах, “додають і ті сигнали, які ми отримуємо із бізнес-середовища”: “Опитування керівників підприємств, які щоквартально проводить Національний банк, фіксують зростання оптимістичних очікувань – як щодо розвитку макроекономічної ситуації, так і щодо фінансового стану самих підприємств”.

Читайте також: Цьогоріч товаробіг між Україною та Латвією зріс на чверть - Посол

Водночас Президент вказав на те, що агентство Moody’s підвищило кредитний рейтинг України: “Прогноз із негативного в березні 2015-го поступово змінився на позитивний у серпні 2017 року”. Так само Standard & Poor’s підтвердили довгострокові та короткострокові рейтинги в іноземній та національній валютах на рівні “B-/B” зі стабільним прогнозом.

Український фінансовий форум в Одесі, який відкрив привітанням президент Петро Порошенко / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

“214 фондових менеджерів із 154 інвестиційних компаній, опитані Institutional Investor’s research group, поставили Україну першою в списку країн, які вони планують відвідати протягом найближчого року з метою поточного інвестування або оцінки його перспектив”, - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-