Держміністр Великобританії: Києву та Лондону потрібна угода про вільну торгівлю

Держміністр Великобританії: Києву та Лондону потрібна угода про вільну торгівлю

Укрінформ
Велика Британія та Україна мають почати неформальні консультації щодо нової торговельної угоди, що замінить Угоду про асоціацію Україна-ЄС після Brexit.

Про це заявив державний міністр Великої Британії  у справах Європи та Америки Алан Дункан в інтерв’ю "Європейській правді".

Політик зауважив, що до завершення процедури виходу з ЄС Британія не може вести офіційні переговори про ЗВТ, тому йдеться про неофіційні консультації.

"Британія не має права розпочинати формальні торговельні переговори, доки вона є членом ЄС. Але нічого не заважає нам почати неформальний діалог з Україною, і під час цього діалогу дійти згоди (про параметри торгівлі після Brexit, – ред.), яка згодом може бути дуже швидко формалізована (у новій угоді)", - заявив він, запевнивши, що дипломатичні дискусії з цього питання вже розпочалися.

Читайте також: Україні та Євросоюзу треба переглянути угоду про вільну торгівлю - Микольска

Дункан нагадав, що після виходу Сполученого королівства з ЄС торгівля між Британією та Україною на припиниться, але повернуться мита, які діяли до асоціації, і це потребує змін.

"Нам справді потрібна угода з Україною про вільну торгівлю і вільний доступ бізнесу, яка допоможе обом державам", - пояснив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-