ФГВФО заявив про навмисне втручання у роботу «Радикал Банку»

ФГВФО заявив про навмисне втручання у роботу «Радикал Банку»

Укрінформ
Перед введенням тимчасової адміністрації у «Радикал Банку» кошти фізосіб у межах гарантованої суми «надходили» на рахунки до моменту їх відкриття, що свідчить про навмисне втручання у роботу банку.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Напередодні оголошення тимчасової адміністрації в «Радикал Банку», мова йде про 9 липня 2015 року, кошти фізичних осіб у межах гарантованої суми «надходили» на рахунки ще до моменту їх відкриття. Відповідні операції з розміщення коштів реєструвались у робочий час до 18.00, натомість, рахунки таким вкладникам були відкриті лише вночі. Це свідчить про навмисне втручання у роботу операційної системи банку АБС Б2», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Фонд гарантування погасив кредит НБУ в сумі 582 мільйони

Згідно з журналом відкритих рахунків фізичних осіб, за один день перед введенням тимчасової адміністрації було відкрито 503 поточних рахунки фізичних осіб, а це майже стільки, скільки відкрито за попередні півроку роботи банку. За даними оборотно-сальдового балансу за 9 липня 2015 року, сума зобов'язань банку за поточними рахунками фізичних осіб збільшилась в 7,3 раза: з 15 млн грн - до 95 млн грн.

Такі дії були спрямовані на документальне оформлення підстав для отримання гарантованих виплат від Фонду гарантування. Переводилось дроблення вкладів фізосіб та перерозподіл коштів з рахунків юридичних осіб на рахунки фізичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-