Нафта дорожчає на даних про зростання запасів у США

Нафта дорожчає на даних про зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту у середу зростають на даних Американського інституту нафти (API) про збільшення її запасів у США, інвестори теж чекають тих самих даних від Міністерства енергетики країни. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,29%, до 55,30 долара за баррель, ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла на 0,60%, до 50,20 долара за барель.

За даними API, запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 15 вересня, зросли на 1,4 мільйона барелів, до 470 мільйонів барелів. При цьому запаси нафти на найбільшому в країні терміналі у Кушинзі (Cushing) зросли на 422 тисячі баррелів.

Пізніше в середу будуть опубліковані дані Міненерго США про запаси нафти в країні за тиждень. За прогнозами аналітиків, запаси збільшилися на 2,925 мільйона барелів або на 0,62% - до 471,125 мільйона барелів.

Читайте також: Суверенний фонд Норвегії перевищив 1 трлн доларів

Інвестори також продовжують відігравати слова міністра нафти Іраку Джаббара аль-Лаїбі, який заявив, що Ірак і деякі інші нафтовидобувні країни вважають, що необхідно скоротити видобуток в рамках угоди Опек+ ще приблизно на 1%. За словами аль-Лаїбі, скорочення видобутку країнами ОПЕК відбувається добре, країни поза ОПЕК виконують умови угоди менше, але це узгоджується з очікуваннями.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,40 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,37 долара за барель, що на 23 центи вище від рівня закриття торгів ($55,14).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-