Україна розпочинає суперечку в СОТ із Казахстаном через обмеження експорту труб

Україна розпочинає суперечку в СОТ із Казахстаном через обмеження експорту труб

Укрінформ
В рамках Світової організації торгівлі Україна направила вимогу про проведення консультацій із Республікою Казахстан у зв'язку з дією антидемпінгових заходів щодо українських труб у Євразійському економічному співтоваристві.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Україна вважає, що продовження в 2016 році дії антидемпінгових заходів щодо імпорту деяких видів сталевих труб походженням з України у розмірі та формі, які наразі діють на території ЄАЕС, зокрема Республіки Казахстан, не відповідає вимогам, встановленим окремим положенням Угоди про застосування Статті VI ГАТТ 1994", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ДТЕК планує відкрити представництво у Казахстані

Згідно зі встановленою процедурою, Казахстан повинен упродовж 10 днів направити відповідь на отриману вимогу про проведення консультацій, підтвердивши готовність вступити у консультації в рамках зазначеної справи.  Після отримання згоди Казахстану буде узгоджено дату та місце проведення консультацій.

"Україна очікує, що сторонам вдасться досягнути взаємоприйнятного рішення, яке матиме найменш негативний вплив на двосторонні торговельно-економічні відносини двох країн уже на етапі консультацій, не переходячи до наступної стадії врегулювання суперечки", - підкреслила заступник міністра економічного розвитку та торгівлі - Торговий представник України Наталія Микольська.

Читайте також: Україна готує ще один позов до СОТ проти Росії

Нагадаємо: антидемпінгові заходи щодо імпорту на територію Євразійського економічного союзу  української трубної продукції діють з жовтня 2011 року (розповсюджено антидемпінгові заходи, які до того часу діяли в Російській Федерації). В червні 2016 року за результатами перегляду дія антидемпінгових заходів була подовжена на 5 років. Розмір ставки антидемпінгового мита - від 18,9% до 37,8% в залежності від виду продукції.

Обсяг поставок українських труб до ЄАЕС становив: у 2014 році – 330 тис. т на суму 373 млн дол., у 2015 році – 138 тис. т на суму 133 млн дол., у 2016 році – 151 тис. т на суму 111 млн дол., за 6 місяців 2017 - 76,5 тис. тонн на суму 63 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-