Фінансування протиепізоотичних заходів може зрости вп'ятеро у 2018 році

Фінансування протиепізоотичних заходів може зрости вп'ятеро у 2018 році

Укрінформ
У проекті Державного бюджету на 2018 рік передбачено 687 млн грн на здійснення протиепізоотичних заходів, що більше ніж у п'ять разів, ніж у поточному році. 

Про це повідомляє Держпродспоживслужба України.

«Таке (збільшення фінансування, - автор), серед іншого, дозволить оперативно відшкодовувати громадянам України вартість вилучених тварин при здійсненні епізоотичних заходів. Усе вищевказане, безумовно, позитивно вплине на епізоотичну ситуацію в державі», - зазначив голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа.

За його словами, потребує вирішення питання відновлення фінансування установ ветмедицини за рахунок Державного бюджету. Керівництво Держпродспоживслужби сподівається на позитивне вирішення даного питання при підготовці законопроекту «Про Державний бюджет на 2018 рік» до другого читання.

Нагадаємо, що на протиепізоотичні заходи на 2017 рік було виділено з бюджету 116 млн гривень. 

Читайте також: Ірак дозволив імпорт продукції птахівництва з України - Держспоживслужба

З 2012 року по 12 вересня 2017 року в Україні зафіксували 257 випадків захворювань на африканську чуму свиней. При цьому, якщо у 2012 році було зареєстровано лише 1 спалах АЧС у приватному секторі Запорізької області, то за 9,5 місяців (з 1 січня по 12 вересня) поточного року в Україні зареєстровано вже 109 випадків захворювання на АЧС: 93 серед домашніх тварин та 16 серед диких.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-