Цьогоріч товарообіг між Україною та Латвією зріс на чверть - Посол

Цьогоріч товарообіг між Україною та Латвією зріс на чверть - Посол

Укрінформ
За перше півріччя 2017 року товарообіг між Україною та Латвією зріс на 25% порівняно з аналогічним періодом 2016-го.

Про це під час відкриття ТОВ "Ризький хліб" у Чернігові, кореспондентові Укрінформу повідомив Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс.

"За півроку 2017-го, порівняно з аналогічним періодом 2016 року, приріст торговельного обороту склав 25%. Думаю, що до кінця року ми вийдемо на цифру понад 200 млн євро", - сказав дипломат.

Читайте також: Зубко заявив бізнесменам про інвестиційну привабливість сфери водозабезпечення

За його словами, це зростання - результат як введення в дію Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, так і стабілізації економічної ситуації в нашій державі і, відповідно, зростання купівельної спроможності населення.

Що стосується створення нових латвійських чи спільних підприємств, то про це Посол не поінформований.

"На сьогодні "Ризький хліб" - перший завод, про який я знаю. Частіше я бачу, як українські інвестиції йдуть в Латвію через більш стабільну ситуацію у нас", - зауважив пан Пойканс.

ТОВ "Ризький хліб", яке сьогодні відкрилося в Чернігові, - хлібозавод із латвійськими капіталовкладеннями. У першу чергу підприємства інвестори вклали близько 2 млн євро, загальна сума (після виведення на повну потужність) може досягти 5 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-