Зубко заявив бізнесменам про інвестиційну привабливість сфери водозабезпечення

Зубко заявив бізнесменам про інвестиційну привабливість сфери водозабезпечення

Укрінформ
Інвестиційні перспективи сфери управління водними ресурсами та водозабезпечення в Україні є очевидні. 

Про це під час зустрічі з європейською бізнес спільнотою повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. 

"Для України сфера управління водними ресурсами, водозабезпечення та водовідведення є перспективною для залучення інвестицій та розвитку малого і середнього бізнесу", - заявив Зубко

На його думку, сьогодні питання водозабезпечення України є гострим і актуальним.

«Так, перед нами стоять оперативні завдання щодо забезпечення водою Донецької і Луганської  областей у зв’язку з постійними обстрілами російськими бойовиками цих територій, а також монопольним становищем однієї водопостачальної компанії. Зокрема, шукаємо й альтернативні шляхи щодо водозабезпечення Маріуполя», - зауважив Зубко.

Читайте також: Доходи місцевих бюджетів на кінець року можуть зрости до 185 мільярдів - Зубко

Крім того, за його словами, забезпечення водою є глобальним світовим питанням, вирішення якого вимагає і зусиль України.

«Через зміну кліматичного поясу піднімається рівень підземних вод. Раніше ця проблема стосувалася лише Миколаївської, Херсонської і Запорізької областей. Але наразі – вже і Черкаської області та низки інших регіонів. Це питання важливе як з огляду забезпечення людей водою, так і насамперед щодо її якості. Цієї осені плануємо провести стратегічну сесію щодо розробки стратегії управління водними ресурсами, водозабезпечення малих міст, вирішення проблем з водопостачання Донбасу. Залучимо наукові інституції, адже нам потрібні саме технічні рішення, міжнародних партнерів та бізнес, для якого інвестиційні перспективи цієї сфери очевидні», - наголосив віце-прем’єр.

Він нагадав, що Європейська стратегія та Закон «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» передбачає забезпечення централізованим водопостачанням населених пунктів із населенням 2 тисячі і більше. 

"Це індикатор, до якого маємо дійти", - заявив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-