Найбільше знизилась купівельна спроможність жителів Тернопільщини - експерт - 19.09.2017 14:59 — Новини Укрінформ
Найбільше знизилась купівельна спроможність жителів Тернопільщини - експерт

Найбільше знизилась купівельна спроможність жителів Тернопільщини - експерт

449
Ukrinform
За даними Української асоціації постачальників торговельних мереж, найбільше знизилась купівельна спроможність жителів Тернопільщини. 

Про це заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook. 

Згідно з даними Держстату у регіональному розрізі, за серпень лідером зростання цін по трьох позиціях продуктів стали Черкащина та Тернопільщина. По двох найменуваннях найбільше зросли ціни у місті Києві, Закарпатській, Миколаївській та Харківській областях. Нижче йдуть області з найбільшим зростанням та найбільшим падінням ціни серед усіх регіонів України.

Так, на соціальний білий хліб підвищилась ціна у Сумській та Київській області – відповідно на 6% та 5%, не змінилась ціна і залишається найнижчою на Одещині. На соціальний чорний хліб зросла ціна у Київській області – на 6%, не змінилась ціна на Хмельниччині.

Яловичина  додала вартість у Полтавській області – 7%, знизилась вартість на Буковині – 5%. Ціна на свинину підвищилась у місті Києві – на 10%, знизилась ціна на Волині – на 1%. Птиця (тушка куряча) здорожчала у Запорізькій області – на 9%, здешевшала на Житомирщині – на 2%. Сало: підвищилась вартість у Черкаській області – на 19%, упали ціни на Одещині – на 5%.

Читайте також: Україна за 7 місяців збільшила виручку від експорту м'яса у 1,5 рази до $300 мільйонів

Варена ковбаса подорожчала у Кіровоградській області – на 8%, подешевшала на Одещині – на 6%.

Яйця найбільше подорожчали у Херсонській області – на 81%, найменше підвищилась ціна на Хмельниччині – на 53%.

На рис зростання ціни зафіксовано у Харківській області – на 9%, падіння ціни у місті Києві – на 2%.

Борошно пшеничне додало у вартості у Черкаській області – на 3%, впала ціна на Житомирщині – на 6%.

На макаронні вироби підвищились ціни у Закарпатській області – на 9%, знизились ціни на Київщині – на 4%.

Гречка здорожчала у місті Києві – на 7%, знизилась вартість на Хмельниччині – на 4%.

Цукор подорожчав у Харківській області – на 2%, здешевшав на Закарпатті – на 5%.

На олію соняшникову підвищилась ціна у Львівській області – на 5%, знизилась ціна на Чернігівщині – на 4%.

На молоко додала ціна у Тернопільській області – на 6%, впала ціна на Львівщині – на 2%.

Сметана подорожчала у Чернігівській області – на 10%, знизилась на Полтавщині – на 10%.

Вершкове масло - підвищилась вартість у Чернівецькій області – на 5%, знизилась вартість на Кіровоградщині – на 4%

Сир м’який: підвищилась ціна у Закарпатській області – на 6%, знизилась ціна на Волині – на 5%.

Картопля здорожчала у Миколаївській області – на 4%, здешевшала на Волині – на 21%.

Капуста здешевшала на території всіх регіонів, найменше зниження ціни відбулося у Тернопільській області – на 22%, найбільше зниження ціни на Закарпатті – на 44%.

Морква найменше здешевшала у Миколаївській області – на 21%, найбільше на Волині – на 45%.

На буряк найменше зазнала падіння ціна у Тернопільській області – на 21%, найбільше впала ціна на Вінниччині – на 38%.

На цибулю найменше знизилась ціна у Черкаській області – на 24%, найбільше знизилась ціна на Закарпатті – на 43%.

При цьому, в Українській асоціації постачальників торговельних мереж порівняли в регіонах, які є лідерами з підвищення цін на продукти, як змінилась середня зарплата з червня по липень. 

Так, у Тернопільській та Закарпатській областях середня заробітна плата знизилась відповідно на 6% та 4%. Миколаївщина та Харківщина несуттєво «просіли» на 0,6% та 0,3% відповідно. 

У місті Києві зарплата підвищилась на 3%, а в Черкаській області – на 1%. 

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-
*/ ?>