У Раді кажуть, що інвестиції у розвиток 4G мають бути захищені гарантіями держави

У Раді кажуть, що інвестиції у розвиток 4G мають бути захищені гарантіями держави

Укрінформ
Інвестиції у розвиток технології 4G в Україні мають бути захищеними з боку держави.

Таку думку висловив голова Комітету ВРУ з питань інформатизації і зв'язку Олександр Данченко під час міжнародного форуму з розвитку високошвидкісного інтернету сьогодні, 19 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ті виклики, які стоять зараз перед Україною, в першу чергу, в площини будівництва широкомасштабної інфраструктури, і розбудова мереж мобільних операторів 4G, 5G - це дуже важливо. Роль держави і приватного бізнесу тут дуже важлива. Держава має забезпечити необхідний інвеcтиційно привабливий клімат і необхідні законодавчі, регуляторні і, можливо, нерегуляторні умови для того, щоб бізнес, в першу чергу, наші інвестори в мобільний зв'язок, могли інвестувати гроші захищено. Інвестори мають розуміти, що вони повернуть свої гроші, а українські користувачі отримають хороші сервіси", - заявив Данченко.

Читайте також: Вірус із Google Play “паралізує” смартфони

Він підкреслив, що вже напрацьована нова законодавча база, зокрема, це законопроекти про електронні комунікації і про радіочастотний ресурс.

"Згідно з Указом Президента ми виконуємо план з впровадження 4G. І я думаю, що впровадження найновітніших технологій має служити пріоритетом для держави і ми всі бачимо значимі напрацювання на цьому шляху", - підкреслив Данченко.

Як повідомлялося, у серпні Кабінет Міністрів України прийняв рішення про початок процедури продажу ліцензій зв'язку 4G.

Фото: omicrono.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-