Нафта дешевшає на прогнозах Міненерго США про видобуток

Нафта дешевшає на прогнозах Міненерго США про видобуток

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у вівторок після публікації прогнозу Міненерго США з видобутку сланцевої нафти в країні в жовтні. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,18%, до 55,38 долара за барель. Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,12%, до 50,29 долара за барель.

Нафтові трейдери реагують на дані управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго США. Згідно з прогнозом EIA, опублікованим на день раніше, видобуток сланцевої нафти в найбільших нафтогазодобувних регіонах країни в жовтні зросте порівняно з вереснем на 79 тисяч барелів на добу — до 6,083 мільйона барелів. На даний момент оцінка видобутку у вересні становить 6,004 мільйона барелів на добу. EIA також чекає в жовтні зростання видобутку газу в США на 788 мільйонів кубічних футів — до 59,745 мільярда кубічних футів на добу.

Читайте також: Європейські трейдери почали заповнювати «митний склад» Укртрансгазу

Крім того, учасники ринку чекають засідання технічного комітету з моніторингу виконання угоди ОПЕК+, яке відбудеться в середу, 20 вересня, а також зустрічі міністерського комітету з моніторингу виконання угоди про скорочення видобутку нафти у складі Саудівської Аравії, Венесуели, Кувейту, Алжиру, Оману та Росії у Відні, який заплановано на п'ятницю, 22 вересня.

ОПЕК і ряд країн, які не входять в організацію, домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з жовтневого рівня. Угода була укладена на перше півріччя 2017 року. У травні термін її дії було продовжено на дев'ять місяців — до кінця березня 2018 року.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,51 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,45 долара за барель, що на 3 центи нижче рівня закриття торгів ($55,48).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-