Компанія Westinghouse поставить на Запорізьку АЕС важливі для безпеки системи

Компанія Westinghouse поставить на Запорізьку АЕС важливі для безпеки системи

Укрінформ
Westinghouse Electric Company повідомила про підписання контракту з НАЕК «Енергоатом» на постачання важливих для безпеки систем моніторингу для чотирьох блоків Запорізької АЕС. 

Про це повідомляється на сайті НАЕК "Енергоатом".

«Цей проект підтверджує, що Westinghouse є високопрофесійним постачальником автоматизованих систем на атомно-енергетичний ринок України та віддзеркалює високий рівень впевненості НАЕК «Енергоатом» в компанії Westinghouse як у надійному постачальнику високотехнологічних рішень у галузі безпеки для українських АЕС», - сказав віце-президент та управляючий директор Westinghouse у країнах Північної Європи Азіз Даг.

Компанія Westinghouse поставить системи аварійного та післяаварійного моніторингу, а також системи контролю концентрації водню для блоків №3, №4, №5 та №6 Запорізької АЕС. Модифікації  включають системи моніторингу разом із апаратурою контролю під час проектних та запроектних аварій, також різноманітні додаткові компоненти, такі як проходки, кабелі, лінії системи замірювань, спеціальні інструменти, приладдя, запасні частини, витратні матеріали та спеціальні монтажні кріплення. Обсяг робіт за контрактом також включає шеф-монтаж, навчання персоналу, гарантії на обладнання та послуги. У виконанні проекту Westinghouse працюватиме разом із досвідченими українськими компаніями, у томі числі із компанією «Вестрон», яка є спільним підприємством Westinghouse та НПО «Хартрон».

Читайте також: OPIC надасть Україні $250 мільйонів на сховище відпрацьованого ядерного палива

Проект розпочнеться з поставки для блоку №4 на початку 2018 року та завершиться поставкою для блоку №6 наприкінці 2019 року. Завершальне випробування останньої поставленої системи планується на початок 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-