Україна за 7 місяців збільшила виручку від експорту м'яса у 1,5 рази до $300 мільйонів

Україна за 7 місяців збільшила виручку від експорту м'яса у 1,5 рази до $300 мільйонів

Укрінформ
З січня по липень 2017 року виручка від експорту м'яса (яловичини, свинини та птиці) з України зросла до $299,17 млн, що у 1,5 рази більше, ніж за показники аналогічного періоду минулого року.

Про це повідомляє Рада з питань експорту продовольства (Ukrainian Food Export Board, UFEB).

"Обсяг продажів даної продукції за кордон в натуральному вираженні склав 195,6 тис. тонн", - зазначають у повідомленні.

За вказаний період Україна експортувала 168,3 тис т м'яса птиці на суму $226,4 млн. Лідером став ПАТ «Миронівський хлібопродукт» поставивши закордон 81,9% від натурального обсягу експорту м'яса птиці з України. На другому місці опинився «Миронівський завод по виготовленню круп і комбікормів» з часткою 3,6%, а на третьому - «М’ясопереробний комплекс ЛТД» з часткою 2,6%.

Обсяг експорту української свіжої яловичини за перші 7 місяців цього року становив 6,5 тис. т (виручка $17,2 млн). Основними постачальниками цієї продукції закордон у натарульному вираженні стали: «Антонівський МК» (з часткою 16,1% у загальному експорту), «Агро-Продукт» (частка - 14,7%) та «Зевс-ЛТД» (частка - 7,6%). Заморожену яловичину Україна експортувала в обсязі 16,9 тис. т на суму $47,3 млн. Найбільшими експортерами цього продукту стали: «Агро-Продукт» (9,1% від обсягу поставок у натуральному вираженні), «Рачинм’ясо» (7,5%) та «Лубним’ясо» (6,7%).

Читайте також: Фермерство розвиватиметься за державною програмою - Кабмін

З січня по липень цього року Україна експортувала 3,9 тис. т охолодженої та замороженої свинини на $8,3 млн. Основними експортерами української свинини стали: «АПК-Інвест» ( частка 47,7% від загального експорту у натуральному вираженні), «Ексім Фуд» (частка - 9,5%) та «Кременчук м’ясо» (частка - 5,6%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-