Доходи місцевих бюджетів на кінець року можуть зрости до 185 мільярдів - Зубко

Доходи місцевих бюджетів на кінець року можуть зрости до 185 мільярдів - Зубко

Укрінформ
На кінець року місцеві бюджети можуть зрости до 180-185 мільярдів. 

Про це під час брифінгу на Українському муніципальному форумі повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"На наступний рік у проекті держбюджету ми заклали понад 250 млрд грн доходів місцевих бюджетів. Встановлено нове джерело надходжень до місцевих бюджетів: частина плати за ліцензування випуску та проведення лотерей і збережено норму по акцизу з виробленого та імпортованого пального", - заявив Зубко.

Читайте також: Зубко заявив про неефективне використання місцевих бюджетів

Він також прокоментував, які державні програми підтримки місцевого самоврядування планується реалізувати наступного року. 

«Щодо державних програм, які будуть спрямовані на місцеве самоврядування на наступний рік, то ДФРР разом з субвенціями на ОТГ – до 10 млрд грн, також передбачається субвенція на розвиток сільської медицини – 4 млрд грн, секторальна підтримка ЄС в розмірі 600 млн грн і субвенція на розвиток спортивної інфраструктури»,  – зазначив віце-прем’єр.

Він повідомив, що головне питання, яке обговорювалося і вирішувалося учасниками форуму – це знаходження стабільності і балансу між повноваженнями і доходами місцевого самоврядування. 

«Є гострі питання, які виникають під час передачі повноважень, є питання щодо фінансування напрямків, але є одне спільне завдання для нас всіх – це зміна система управління, якості надання послуг, і ми над цим працюємо», - підкреслив Геннадій Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-