Рада НБУ ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2018 рік

Рада НБУ ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2018 рік

Укрінформ
Рада Національного банку України ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2018 рік і середньострокову перспективу.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«На виконання вимог Конституції України та чинного законодавства Рада Національного банку України під час свого засідання ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2018 рік і середньострокову перспективу, розроблені на основі пропозицій Правління Національного банку України. Також затверджено кошторис адміністративних витрат Національного банку на 2018 рік», - йдеться в повідомленні.

За словами голови Ради НБУ Богдана Данилишина, прийняттю цього документа передувало його широке обговорення в бізнесових та наукових колах, громадських організаціях, експертному середовищі. Одержано більше 1500 пропозицій із майже 80 організацій, наукових інституцій, бізнесових структур. 

Читайте також: Смолій вважає, що "Укргазбанк" можна продати за 2-4 роки

"Разом нам вдалося підготувати документ, яким визначені цілі та пріоритети Національного банку в монетарній сфері на наступний рік і середньострокову перспективу. Аби забезпечити учасникам ринків зрозумілість та передбачуваність монетарної політики, ми врахували під час розробки Основних засад у тому числі принцип послідовності. Важливо, що реалізація Основних засад сприятиме подальшому зниженню рівня інфляції, фінансовій стабільності і пришвидшенню темпів економічного зростання", - сказав Данилишин.

Рада Національного банку України наголошує, що траєкторія цільових показників для річної зміни індексу споживчих цін окреслює поступовий процес зниження інфляції до рівня середньострокової цілі - вона була оприлюднена в Основних засадах грошово-кредитної політики на 2017 рік та середньострокову перспективу і залишається незмінною: грудень 2018 року - 6% із допустимим діапазоном відхилень 2 в. п., грудень 2019 року - 5% із допустимим діапазоном відхилень 1 в. п., грудень 2020 року і надалі - 5% із допустимим діапазоном відхилень 1 в. п. Досягнення поставлених інфляційних цілей сприятиме забезпеченню очікуваних темпів зростання реального ВВП, який відповідно до прогнозних показників Уряду та Національного банку у 2018 році має прискоритися до 3%, а з 2019 року - до 4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-