Омелян анонсував придбання німецьких списаних вагонів для приміського сполучення

Омелян анонсував придбання німецьких списаних вагонів для приміського сполучення

Укрінформ
Стабілізувати ситуацію з дефіцитом вагонів для приміських пасажирських перевезень вдасться завдяки залученню вживаного німецького рухомого складу.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вагони не дочіпляють тільки через те, що їх немає. Ми хотіли зробити багато корисних речей: дійсно був німецький кредит, який «профукала» Укрзалізниця у минулому році. Укрзалізниця його просто не використала, зірвали фактично його виконання і ці гроші перекинули на Адміністрацію морських портів по роботах в акваторії Одеського порту. Ми зараз ведемо переговори з Німеччиною, і сподіваємося, що нам вдасться отримати якийсь вживаний рухомий склад, аби ми хоч якось стабілізували ринок пасажирських перевезень», - заявив урядовець.

Читайте також: Ryanair 2.0: Омелян сподівається, що лоукостер прийде за рік

Він зауважив, що навіть списаний німецький рухомий склад знаходиться у кращому стані, ніж відремонтований український.

«Навіть їхній списаний склад в набагато кращому стані, ніж наш діючий після реставрації. Я не впевнений, що це вдасться зробити цього року, але роботу зараз ми проводимо. Це важко, бо люди їздять в нелюдських умовах. І це абсолютно неправильний підхід, коли ми звітуємо про ремонт одного вагону, а їх є тисячі», - сказав він.

Омелян наголосив на відсутності виробництва приміських поїздів в Україні.

«Проблема ще одна, що в нас немає виробництва електрички. Воно втрачене. Максимум, що ми зможемо зробити - це модернізувати», - зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-