Нафта дорожчає через прогнози про зростання попиту

Нафта дорожчає через прогнози про зростання попиту

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються в понеділок на сигналах про зростання попиту на нафтопродукти і статистиці про зниження кількості бурових установок у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,14%, до 55,70 долара за барель. Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднялася на 0,10%, до 50,49 долара за барель.

Ціни на нафту зростають на прогнозах організації країн-експортерів нафти ОПЕК і Міжнародного енергетичного агентства (IEA) про зростання попиту на нафту і похідні продукти у зв'язку зі скороченням видобутку в серпні. Так, за даними IEA, виконання угоди щодо скорочення нафтовидобутку країнами ОПЕК зросло до 82% у серпні з 75% у липні. Видобуток у звітному місяці скоротився на 210 тисяч барелів нафти на день, до 32,67 мільйона барелів.

Читайте також: Кабмін перевіряє формулу ціни на газ для населення - Прем'єр

Крім того, попит на нафту підтримується даними американської статистики. Згідно з даними BHGE, за підсумками робочого тижня, що завершився 15 вересня, число бурових установок у США зменшилося на вісім штук, або на 0,85%, до 936 одиниць. У річному виразі число бурових установок зросло на 430 штук, або в 1,85 рази.

Кількість нафтових бурових установок скоротилася на сім, чи на 0,92%, до 749 одиниць. Кількість газодобувних установок опустилася за тиждень на одну штуку, або на 0,53%, до 186 штук.

Станом на 09.15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,69 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,52 долара за барель, що на 10 центів нижче рівня закриття торгів ($55,62).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-