Глава

Глава "Антонова": Завдання дня - відновити виробництво літаків на Харківському заводі

Фото
Укрінформ
Нова команда кризових менеджерів, яка почала працювати на Харківському авіаційному заводі, покликана зробити все для відновлення виробництва літаків.

Так сказав на зборах трудового колективу в складальному цеху ХАЗу з приводу 91-річчя від дня його заснування президент ДК "Антонов" (Київ), а ще нещодавно генеральний директор ХАЗу Олександр Кривоконь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заходи, які вживає нова команда заводських кризових менеджерів, переконують нас в тому, що завод, який зараз здійснює лише ремонтні функції, відновить серійний випуск літаків. В силу різних об'єктивних причин ХАЗ втратив свої колишні позиції, але потенціал не втрачено. Саме тут свого часу було виготовлено перший в Європі турбореактивний пасажирський літак Ту-134, а пізніше, в роки незалежності України, - перший в світі транспортний літак укороченого зльоту-посадки АН-74ТК-200. І ми ці позиції повернемо", - зазначив Кривоконь.

За його словами, Укроборонпром дав йому повноваження для об'єднання галузі "в один кулак": "ХАЗ, "Антонов", 401-й завод не будуть антагоністами, вони працюватимуть на загальне відродження вітчизняного авіабудування".

Читайте також: Wizz Air дозволив бронювати квитки без імен усіх пасажирів

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про ситуацію з боргами по зарплаті на ХАЗ, Кривоконь сказав: "Сума боргів - близько 150 млн грн. Борги будуть погашені за рахунок продажу низки об'єктів соціальної сфери заводу, і над цим працює виконавча служба. Ті ж, хто працює на заводі сьогодні, з березня отримують стабільну зарплату".

Харківський авіаційний завод ДП "Антонов" / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

"Ми зацікавлені в поверненні до ХАЗу колишньої довіри, в тому числі, з боку іноземних замовників. Я вчора повернувся з Казахстану, де обговорено питання щодо завершення авіазамовлення на 15 млн доларів. Сьогодні ведемо переговори із замовником з Єгипту", - додав Кривоконь.

В рамках урочистостей на заводі презентували розроблену місцевими конструкторами модель надлегкого пасажирського літака, яка готова до повітряних випробувань.

Сьогодні ж на заводі підписано договір із Харківським обласним центром зайнятості щодо забезпечення підприємства кваліфікованими кадрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-