Цього року УЗ модернізує 160 вагонів для приміських потягів – Кравцов

Цього року УЗ модернізує 160 вагонів для приміських потягів – Кравцов

Укрінформ
Цього року ПАТ "Укрзалізниця" загалом модернізує 160 вагонів приміських поїздів, повідомив в. о. голови правління УЗ Євген Кравцов, інспектуючи поїзди приміського сполучення.

Як інформує прес-служба "Укрзалізниці", під час рейсу електропоїзда № 818 Фастів – Ворожба Кравцов оглянув модернізовані вагони та поспілкувався із пасажирами.

Як зазначив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця", 10 вагонів цього електропоїзда модернізовані на Київському електровагоноремонтному заводі з  використанням запчастин та комплектуючих українських виробників. Роботи виконані за власні кошти УЗ майже на 46 млн грн. Загалом різними видами ремонтів цього року вже оновлено 80 вагонів приміських поїздів (це 40 секцій, або 8 складів), на які "Укрзалізниця" використала 265,3 млн грн. Це продовжить термін експлуатації електропоїздів від 6 до 16 років.

"Ми інтенсифікуємо модернізацію та ремонти рухомого складу. За останні чотири місяці оновимо стільки ж вагонів приміських поїздів, як за попередні – ще 80 вагонів. Ми покращуватимемо рівень сервісу і комфорту для пасажирів, щоб вони відчули, якою може бути Укрзалізниця і побачили інше її обличчя. Оновлення пасажирського рухомого складу є пріоритетним для нас, це стосується і вагонів для поїздів далекого сполучення", – зауважив Кравцов.

Керівник "Укрзалізниці" доручив відповідним службам врахувати побажання пасажирів цього поїзда та відкоригувати його графік. Вже наприкінці цього місяця з Києва він вирушатиме на півгодини пізніше, не раніше 9:50, щоб люди, які закінчують роботу вранці, встигли здійснити на нього посадку.

"Приміські поїзди з модернізованими та капітально відремонтованими вагонами в першу чергу обслуговуватимуть київський вузол: перевезення до міст-супутників Броварів, Бориспіля, Ірпіня, де великий пасажиропотік, особливо у години пік. Ми працюватимемо над запобіганням безквитковому проїзду, спільно з банками знаходитимемо можливість запровадити електронні квитки, за принципом роботи метрополітену, щоб посилити контроль на місцях та щоб кошти стабільно надходили перевізнику, тоді як зараз орієнтовно понад 40% пасажирів – безквиткові", - розповів Кравцов.

Він наголосив, що приміські поїзди користуються найбільшим попитом в Україні, тому повинні мати хорошу якість і відповідний рівень фінансування, щоб подолати критичну зношеність – 95%. Кравцов висловив сподівання на державну підтримку з питань оновлення парку приміських поїздів. "Працюємо спільно з урядом та парламентом, щоб мати програму придбання рухомого складу. Потрібно збільшувати обсяги інвестицій, щоб закуповувати новий і модернізувати існуючий рухомий склад, альтернативи немає", - сказав Кравцов.

Як йдеться в повідомленні, у ході проведення модернізації змінюється не лише інтер’єр та екстер’єр поїзда, а й технічно удосконалюються електропоїзди. Зокрема, в електричках замінюються деякі деталі та агрегати на сучасні. Також встановлюється сучасне світлосигнальне обладнання на головних вагонах, електронні маршрутні вказівники на лобових частинах головних вагонів та інше електрообладнання.

У модернізованих електричках встановлені нові герметичні вікна з сонцезахисними ролетними шторами. Сидіння – також абсолютно нові й тому більш зручні. Відремонтовані системи вентиляції пасажирських салонів вагонів та кабін машиністів. У ході ремонту всі нагрівальні елементи та вентиляційні агрегати замінено.

Виконання капітального ремонту однієї секції електропоїздів, яка складається з двох вагонів, коштує близько 8,7 млн грн. А вартість нового електропоїзда при нинішньому курсі валюти складає 440-450 млн грн.

ПрАТ "Київський електровагоноремонтний завод" заснований у 1868 році. На сьогодні є афілійованим підприємством ПАТ "Укрзалізниця".

Цей завод є провідним підприємством України з виконання капітальних ремонтів обсягу КР-1, КР-2, капітальних ремонтів з подовженням терміну служби (КРП) електропоїздів серії ЕР, а також капітальних ремонтів обсягу КР-1, КР-2 електропоїздів ЕПЛ2Т, ЕПЛ9Т і дизель-поїздів серії ДПЛ, ДТЛ, електропоїздів серії ЕТ, ЕД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-