Порошенко вніс законопроект: Кредит від ЄІБ - підвищення енергоефективності у вишах

Порошенко вніс законопроект: Кредит від ЄІБ - підвищення енергоефективності у вишах

Укрінформ
Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект про ратифікацію угоди з Європейським інвестиційним банком щодо залучення коштів для підвищення енергоефективності будівель освітніх закладів.

Про це інформує прес-служба глави держави. 

"Президент Петро Порошенко, відповідно до ст. 93 Конституції України та ст. 9 Закону України "Про міжнародні договори України", вніс на розгляд Верховної Ради України проект Закону України "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Вища освіта України") між Україною та Європейським інвестиційним банком", - йдеться у повідомленні.

У пояснювальній записці до проекту закону зазначається, що ратифікація відповідної фінансової угоди забезпечить реалізацію проекту "Вища освіта України", що сприятиме залученню коштів для здійснення заходів з підвищення енергоефективності будівель університетів та інших інвестицій, пов’язаних з освітнім процесом.

Відповідно до фінансової угоди із залучення позики для реалізації проекту Європейський інвестиційний банк надає кредит в сумі 120 млн євро. Також буде залучено 10 млн євро гранту від фонду Східноєвропейського партнерства у сфері енергоефективності та екології (Е5Р).

Читайте також: Порошенко пропонує створити Антикорупційну палату вже наступного місяця

З боку української сторони передбачається співфінансування проекту, зокрема податкових та митних платежів, за рахунок коштів державних вищих навчальних закладів – учасників проекту або з інших джерел, не заборонених законодавством.

Угодою визначено, що загальний період погашення позики - до 20 років з дати надання відповідного траншу кредиту, в тому числі пільговий період із погашення основної суми боргу - до 5 років.

Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (проект «Вища освіта України»)» було підписано 19 грудня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-